Jeugd

Voor de jeugd is veel te beleven bij MLTC. Er zijn niet alleen lessen en competities voor alle leeftijden. We organiseren veel evenementen zoals open toernooien, uitwisselingen met andere clubs,  gezelligheidstoernooitjes, een tenniskamp en de clubkampioenschappen.

MLTC heeft een hele grote jeugdafdeling. Er is veel aandacht voor de tennislessen op MLTC, zowel voor de recreatieve als prestatieve kant. Verreweg de meeste jeugdleden zitten op tennisles. De lessen worden verzorgd door gecertificeerde trainers van TennisSchool Middelburg  (TSM).

 

Op 3 woensdagmiddagen in maart kunnen alle Middelburgse basisschoolkinderen gratis 3x op MLTC komen tennissen o.l.v. één van de trainers van TSM. Dit gebeurt in het kader van de Sportkennismakingsactiviteiten van de gemeente Middelburg. Kinderen die enthousiast zijn kunnen daarna “instromen” via het Totaal Pakket. De kinderen krijgen een pakket bestaande uit tennislessen, een tennisracket en lidmaatschap van MLTC.
Alle informatie over lid worden en contributies vind je hier

Competitie spelen kan al vanaf 5 jaar. De sterkste jeugdspelers (per leeftijd) worden uitgenodigd voor de Jeugdselectie.  De kinderen die geselecteerd zijn trainen minimaal 2x per week, spelen competitie en spelen veel toernooien. De tennislessen voor deze selectiejeugd worden door MLTC gesubsidieerd.

De speeldata voor de najaarscompetitie  Jeugd vind je via de link speeldata-najaarscompetitie-2018.  Meer informatie over competitie spelen voor de jeugd van 5-17 jaar vind je via de link Competitie spelen.

Voor  alle informatie over competitie spelen en andere jeugdactiviteiten kan je ook terecht bij  Remco Maandag (TSM) of bij een van de leden van de Jeugdcommissie.

Inloopmiddagen en -morgens voor alle jeugd lid of geen lid
Wat zijn de inloopdagen?
Kennismaking met de tennissport of, oor de meer ervaren tennisser, juist een mogelijkheid om gezellig een extra keertje te komen tennissen en nieuwe (tennis)vrienden te leren kennen.
Wedstrijdjes, oefeningetjes, (tennis)spelletjes…
Voor wie?
Voor ieder kind dat van tennis houdt of graag kennis wil maken met deze sport.
Van 4 – 17 jaar.
Lid van een tennisvereniging of juist niet, dat maakt niets uit!
Geen, weinig of juist veel ervaring; ook dit is niet van belang!
Waar?
MLTC, Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg
Wanneer?
woensdagmiddag 26 september, 31 oktober, 28 november van 14.30 – 16.00 uur
herfstvakantie: 15, 16, 18 en 19 oktober van 10.00 – 11.30 uur
Aanmelden vooraf is niet nodig, deelname geheel gratis.
Meer info nodig?
Bel Jolanda Voskamp (0118 629430) of Nathalie Vinkoert (06 282 33 120).
We hopen jullie graag één of meerdere keren te mogen begroeten op één van bovengenoemde dagen! En neem gezellig een vriend of vriendinnetje mee!
Privacy
Gedurende de activiteiten kunnen foto’s gemaakt worden die mogelijk gepubliceerd worden op de website en via social media of in een mailing gebruikt worden. Mocht hier bezwaar tegen zijn, dan graag melden aan het begin van de activiteit zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Indien dit niet gemeld wordt, dan wordt er vanuit gegaan dat er geen bezwaren zijn.
Verslag eerste inloopmiddag
Met een mooie opkomst van maar liefst 17 kinderen was de gistermiddag gehouden inloopmiddag weer een succes. Voor de een was het een eerste kennismaking met een tennisracket en -bal, en voor de ander juist wat aandacht om zijn/haar slagen wat te verbeteren. Dit afgewisseld natuurlijk met wat leuke spellen. Ook de stralende zon hielp natuurlijk mee. Al met al een geslaagde middag!
Op 17 oktober is er geen inloop vanwege het Rood/Oranje event dat gehouden wordt tijdens het 3e MLTC Voskamp Construction Modelling toernooi. Dit is een toernooitje voor de beginnende en jongere kinderen (tot ca. 11 jaar). Voor degene die al een paar lesjes gehad hebben, is het misschien een goede gelegenheid om eens te ervaren hoe leuk het is om een wedstrijdje te spelen. Meer informatie hierover en inschrijven voor dit event kan via mijnknltb.toernooi.nl
Houd ook de Facebookpagina (www.facebook.com/mltc.baan13) in de gaten voor meer informatie over diverse activiteiten!
Activiteiten agenda voor de jeugd: