Piekuren, introducés en Meet & Play

11 oktober 2023


We zijn de afgelopen maanden regelmatig aangesproken door leden omdat het niet lukte om via de KNLTB.Club-app een tennis- of padelbaan te boeken met introducés.
Dat was binnen ons bestuursteam aanleiding om het hele introducé-beleid goed tegen het licht te houden. In deze mail leggen we alles hierover graag aan je uit.

Goed om vooraf te weten is dat we twee reserveringssystemen hebben:

  1. KNLTB.Club: dit is voor alle leden die met elkaar of met een introducé een baan willen reserveren
  2. Meet & Play: via dit systeem kunnen niet-leden op onze club een baan huren.

 

Piekperiode

Je hebt het vast zelf ook al gemerkt: op bepaalde tijdstippen is het echt heel druk en dus lastig om een tennis- of padelbaan te reserveren. We hebben de baanbezetting over een flinke periode geanalyseerd en daaruit blijkt dat vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur de banen het drukst bezet zijn. Dat tijdsblok hebben we daarom als piekperiode vastgesteld.
Tijdens de piekperiode is het alleen voor leden mogelijk om te spelen. Dit betekent dat:

  1. Er geen reservering mogelijk is door niet-leden via Meet & Play,
  2. Leden in de piekperiode geen introducé kunnen meenemen.
  3. Spelen met introducés kan overdag of 's avonds tussen 22:00 en 23:00 uur.

We begrijpen dat het jammer is. Je wilt juist die ene collega of vriend een keer meenemen naar MLTC om daar ’s avonds een potje te tennissen/padellen. Het is echter tijdens die piekperiode gewoon te druk op onze banen. Iedereen is welkom bij MLTC maar ons beleid is wel dat onze leden voor gaan op niet-leden.

Om het voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat we ons aan de afspraken houden. Belangrijkste afspraak is; hang alleen af onder je eigen naam en de namen van de mensen met wie je daadwerkelijk speelt.
We rekenen op ieders medewerking!

 

Hoe werkt het afhangen met een introducé

Een baan reserveren met een introducé is eigenlijk heel simpel. In de KNLTB.Club-app kies je op de gebruikelijke manier een baan en tijdstip en kies je voor “Introducé toevoegen”. Vervolgens vul je daar de naam en het mailadres van de introducé in. Onderin je scherm kun je nu klikken op de oranje button “Reserveren”. Je ziet hier ook gelijk het introducétarief. Door te klikken op “Reserveren” wordt je doorgeleid naar de Mollie-Betaalstraat en kun je via de door jou gewenste betaalmethode het introducé-tarief betalen.

NB: Nu het betalen van de introductiegelden heel eenvoudig via de Mollie-betaalstraat gaat, hebben we het “rode kistje” in Baan 13 weggehaald. Contant betalen of pinnen van introductiegelden is vanaf nu niet meer mogelijk.

Verder geldt:
=> Je kunt per baan maximaal 3 introducés meenemen;
=> Er geldt geen maximum aan het aantal introducés per jaar.

 

Meet & Play

Afhangen voor niet-leden werkt als volgt:
Download de Meet & Play-app, kies een datum/tijdstip en reserveer de baan. Ook deze reserveringen kunnen via de Mollie-betaalstraat worden afgerekend. Via de Meet & Play-app kunnen ook tennis- en padelrackets worden gehuurd.

NB: leden kunnen via de KNLTB.Club-app 7 dagen vooruit een baan reserveren. Via Meet & Play is het slechts mogelijk om 5 dagen vooruit te reserveren. Ook hier zorgen we er dus voor dat leden (uiteraard) voorrang krijgen op niet-leden.

 

Het gebruik van tennis- en padelrackets

Om eenieder kennis te kunnen laten maken met padel is er bij de opening van onze padelbanen een set van 8 padelrackets aangeschaft die iedereen kon gebruiken. Deze demo-rackets slijten erg hard (of verdwenen zelfs) en moesten om de circa 6 maanden worden vernieuwd. Nu de kennismakingsfase ruimschoots achter de rug is, gaan we er van uit dat ieder die graag padel speelt een eigen racket heeft.

Wel zorgen we er voor dat sporters die via Meet & Play een baan met rackets huren deugdelijke materialen kunnen gebruiken. We hebben daarom recentelijk een volledige nieuwe set padel- en tennisrackets aangeschaft. Deze set ligt gereed in de zwarte kist in de hal van Baan 13. Op deze kist zit een cijferslot. Personen die via Meet & Play rackets huren krijgen via de mail de code van dit slot, waardoor ze de kist kunnen openen en hun rackets kunnen pakken.

 

We hopen dat deze mail voldoende helderheid biedt.
Heb je vragen of juist suggesties? Bel, mail of stuur een appje aan mij of aan onze secretaris, Godelieve Meertens.

 

Namens het hele bestuursteam,

Patrick Caljouw | Voorzitter MLTC

Mobiel : 06-5581 8497
[email protected]

Nieuwscategorieën